22.4.10

Nuno Guimarães - intro


Nuno Guimarães gimė 1960 m. kovą Mozambike. Vėliau, jau būdamas 10 metų, persikėlė gyventi į Portą, Portugalija, kur taip pat mokėsi Porto universitete ir įgijo Civilinės inžinerijos laipsnį. Nors tiek akademinė, tiek profesinė veikla buvo susijusi su inžinerija ir įmonių valdymu, visada buvo susij3s su rašymu bei kultūrine veikla.

Nuno Guimarães pristatomuose eilėraščiuose juntami autoriaus išgyvenimai skirtingose gyvenimo situacijose. Juntamas ilgesys, žodžių prasmė, viltis, laukimas... Kiekvienas eilėraštis atspindi vis skirtingus išgyvenimus, pagal juos galima pajausti skirtingas autoriaus nuotaikas įvairiais gyvenimo tarpsniais giedant meilės himną mylimai moteriai, prakalbinus „skriejančias“ skulptūras. Atskleidžiama kokie skirtingi gali būti žodžiai įvairiose gyvenimo situacijose. Gilus jausmas patalpintas eilėraščiuose padės kiekvienam skaitytojui dar kartą peržvelgti jo paties išgyventus jausmus, tarsi įgavus sparnus pakilti į padangę ir pažvelgti į žemę iš paukščio skrydžio.

N. Guimarães kūryboje išreikštas ilgesys mylimai moteriai, tikslo siekimas, noras paliesti ir išgyventi, tai kas neretai mums atrodo nepasiekiama. Idealo siekis, nostalgiškas žvilgsnis į vakar dieną. Kūryboje nuotaikos svyruoja – žodžiai plaukia tai minorine tai mažorine gaida. Poeto mintis atskleidžia jo visą vidinį pasaulį, kuris sodriai praturtintas skirtingos gyvenimo patirties.

Sem comentários:

Enviar um comentário